duminică, 9 noiembrie 2014

ARTROPODELE



            Artropodele au luat naștere DIN viermii inelați anelizi, FAPT dovedit de segmentarea Corpului.
            Cele mai Vechi artropode au apărut în epoca paleozoică. Ele sunt servanda reprezentate im: trilobiți, Forme înrudite cu crustaceii Giganti ( Euripterus ), de îngrijire atingeau Dimensiuni de 1 -2 m, SI insecte de asemenea Foarte mari (30 cm), asemănătoare cu libelulele.
            Artropodele reprezintă onu grup Foarte Numeros de specii, al căror număr depășește UN MILION. Ele se Afla răspândite PE Toata Suprafata Pamantului, AFLI întâlnite version Toate mediile de Viata.
            Artropodele se caracterizează imp aceea CA au Picioare articulare, adică formiat DIN Mai multe segmente, de Tier ȘI denumirea Lor: arthron = ARTICUL, puroi-podos = Picior.
            Tegumentul SECRETA o substanță organică numită Chitina, de îngrijire formează la exteriorul Corpului Schelet ONU. Uneori Chitina Este impregnată cu Carbonat de Calciu, astfel constituind ONU înveliș mai REZISTENT (Crusta).
            Corpul este o simetrie bilaterală, cu o segmentație inegală, observându-se de Cele Trei Ori Mai multe parti distincte: cap, torace ȘI abdomen.
            În cavitatea GENERALĂ ȘI Gasim aici ONU lacunar sistem, DETERMINAR, de asemenea de o Retea de țesut conjunctiv (parenchim), îngrijire în sud-estul Afla sângele (celomic lichidul).
                                                                       
            SISTEMUL nervos Este ganglionare, asmănător cu al viermilor reprezentate imp ochi simplificata inelați, IAR organele de SIMT sunt servanda destul de bine Cu dezvoltate, AFLI (oceli), SAU compuși, tactil senzoriale Organe, olfactive ȘI gustativ.
             Aparatul digestiv Este reprezentat printr-ONU cadă digestiv, ale cărui segmente sunt servanda adaptate Naturii Hranei, SI imp Glane anexe ale tubului digestiv.
               Hrana Este de natura vegetală Sau animală, având diferențiat bucală Aparat ONU, acesteia Adecvat.
                Respirația Este trachea, branhială, pulmonara Sau cutanee, depinzând de Mediul de Viata. Aceste formațiuni sunt servanda de origine ectodermică. Traheele sunt servanda Niste Tuburi Foarte ramificate, îngrijire alcătuiesc ONU traheală sistem. În interiorul Lor se Afla chitinos de brad ONU, îngrijire spiralat le Tine deschise.    



    Structura unei trahei:
    1-Peretele traheii
    2-firul chitinos spiralat                                                                                                   

                                                                                                         

                        Este de reținut Ca La artropodele traheate sângele Nu îndeplinește ȘI Functia de Transport al gazelor, astfel Cà
traheele au rolul SA conducă aerul încărcat cu oxigen Pana la

                          
intimitatea țesuturilor ȘI SA ia de aici bioxidul de carbon, pretul al elimina.
               Aparatul respirator Este reprezentat printr-o Inimă tubulară Sau poligonală (multicamerală), situată dorsal, SI imp vaza deschise sanguin, de îngrijire sunt servanda version legătură cu SISTEMUL lacunar. Sângele Este, în general, incolor, Desi se continua drumul pigmenti respiratori, SI SE Afla Atat version organele aparatului circulator, CAT SI în lacune. excreții se confruntă cu im nefridii modificate, în număr pereche, AFLI astfel omogene cu organele de excreție ale viermilor inelați. 
              Înmulțirea sexuată Este. Sexele sunt servanda separat, masculii deosebindu-se de femele imp unele Caractere morfologice, observându-se astfel dimorfism sexual al ONU. TREBUIE reținut faptul CA unele artropode se înmulțesc im OUA nefecundate, Fenomen numit partogeneză.
               În CEEA CE privește dezvoltarea larvei, this se confruntă cu de Cele Mai multe Ori im metamorfoză, insotita de Mai multe năpârliri.
                Având version VEDERE anumite Caractere morfologice, artropodele se da version Două GRUPE: chelicerate, cu clasa arahnide, SI antenate, cu clasele crustacee, miriapode ȘI insecte.          

CELICERATELE

Clasa arahnide


             Arahnidele adaptate sunt servanda artropode, în general, la Viața terestră; NUMAI unele Forme, circa o adaptare secundară, Duc o Viață parazitară. Sunt servanda animale carnivore, Dar se întâlnesc ȘI Forme de îngrijire se hrănesc cu Plante.
              Corpul Este alcătuit DIN cefalotorace ȘI abdomen. Pe cefalotorace sunt servanda prinse Toate apendicele, SI anume: partru perechi de Picioare ȘI Două perechi de maxile. La unele arahnide prima pereche de maxile un suferit modificari, transformându-ES în brațul de ATAC ȘI apărare, sub cunoscute insotesc de chelicere.
                Arahnidele au mai multi ochi simplificata ȘI sunt servanda lipsite de antene.
             SISTEMUL nervos, la Cele Mai multe, Este Concentrat version Partea anterioara a Corpului.
             Tubul digestiv Este adapted SA înmagazineze Hrana de Rezervă, având cecumuri (diverticule gastrice).
             Respirația Este trachea ȘI pulmonara.
             Aparatul circulator Este reprezentat printr-o Inimă tubulară, așezată dorsal, alcătuită DIN Mai multe cămăruțe succesive (ventriculite), sistem ONU vascular Deschis, lespede dezvoltat ȘI lacunar sistem ONU.
             Excreții se confruntă cu im nefridii modificate, o pereche de Tuburi Malpighi de îngrijire se deschid version Ultima Parte a tubului digestiv.
              În mulțirea se confruntă cu piilor DIN OUA pasă societăților indivizi asemănători cu părinții; Nu se observă bre metamorfoză.  
              Arahnidele se comunica version Trei ordine: scorpioni (scorpionide), păianjeni (arahnide) ȘI căpușe (acarieni).      
                    
               
                       Ordinul scorpionilor

              În acest ordin sunt servanda cuprinse formele Cele mai inferioare DINTRE arahnide.
               Scorpionii au Corpul segmentat, având înfățișarea unor răcușori. La Partea posterioară a abdomenului există ghimpe ONU, de îngrijire Este din legătură cu o glandă cu venin.
               La noi in Tara ÎI întâlnim im Munții Carpați, ducându-i Viața pe sub Pietre. În cînd în Țările tropicale traiesc scorpioni de Dimensiuni mari, o căror înțepătură Este mortala ȘI pretul om. 


                        Ordinul păianjenilor

 
             Cel mai cunoscut păianjen DINTRE CEI îngrijire traiesc in Tara Noastră Este Paianjenul cu cruce ( Epeira diademata ), îngrijire PE Il întâlnim imp locurile mai putin umblate. AICI ISI Construieste o Capcana (Panza paianjenului), DIN urzită foc fin Foarte, provenite Dintr-o substanță vâscoasă, produsă de Niste glande numite glande sericigene. This substanță la contactulcu aerul se întărește.
                  Tragerea firului se confruntă cu im Organe Speciale, Filiera numite, de îngrijire sunt servanda version legătură cu glandele sericigene DIN abdomen. Pe Rețeaua de foc, Paianjenul depune DIN loc version loc- la Intervale egale- Cate o picătură Dintr-o substanță lipiciosă, de îngrijire VA se prinde prada (muste, țânțari); la o Capcana de Dimensiuni mai mari se pot observa Pana la 100.000 de astfel de picaturi. Capcana diferiților păianjeni Este caracteristică pentru Fiecare specie.
                  Im Comuna Crângurile, Dâmbovița noastre se întâlnesc ȘI păianjeni îngrijire Nu-Si construiesccapcane, ci ISI prind prada pândind-o.
Astfel de păianjeni se numesc păianjeni vagabonzi. UNUL DINTRE aceștia Este Licosa, de îngrijire traieste imp regiunile meditereaniene Si a cărui femela ISI Poarta puii PE val.
                Un îngrijire păianjen prezintă onu interes Deosebit Este Paianjenul-de-APA ( Argyroneta aquatica ). Plasa sa Este construită APA SI sunt forma Unui clopot cu gura version jos.În clopot se găsește aer adus de el de la Suprafata Intre perișorii de PE corp. Femela depune ouăle sub clopot, IAR puii de păianjen ieșiți DIN acestea găsesc aici aerul Necesar respirației.
               În Alte regiuni de PE glob rtăiesc păianjeni ale căror mușcături sunt servanda Foarte dureroase, otrăvitoare, uneori mortale, lumea din care am pretul animalele mari ȘI om.
               Tarantula , de îngrijire traieste version jurul Marii Mediterane, Este ONU păianjen Mare și ISI față Galerii săpate version pamant.
               Karacurt , păianjen ONU MIC DIN Asia Centrala, sunt mușcătura mortala lumea din care am ȘI pretul om.
     
                    Ordinul căpușelor

             Ordinul căpușelor prezintă o iportanță DEOSEBITĂ, întucât CEA mai mare Parte DINTRE ELE parazitează Atat PE Corpul unor animale domestice pisica ȘI PE al omului.
             Căpușa ( Ixodes ricinus ), de îngrijire parazitează PE caini, oi, bovine, etc., hrănindu-se cu sângele acestora.În Afara de faptul CA le anemiază considerabil, ea matrimoniale transmite la bovine patogen protozoar ONU, de îngrijire urinare cu Sange.
             Alte căpușe DIN genul Ixodes parazitează PE pasari ȘI PE lumea din care am om, unele, putând SA transmită encafalita, Febra recurentă, tifos exantematic etc.
            Sarcoptul-râiei ( Sarcoptes scabiae ) Este o Căpușa îngrijire parazitează version pielea omului, Tier ISI Sapa Galeriile.
            Alte de Sarcoptes producție Raia la capre, oi, caini etc TREBUIE CA reținut Toate formele de Raie întâlnite la animale pot Trece ȘI la om.       
                   
ANTENATE
Clasa crustacee

          Crustaceele sunt servanda artropode acvaticecare au Corpul Acoperit cu onu înveliș alcătuit DIN Chitina impregnată cu Carbonat de Calciu, numită Crusta, de Tier ȘI insotesc clasei.
 La CEI mai multi Capul Este unitate cu toracele, alcătuit DIN cefalotorace.Picioarele sunt servanda DIN formiat Doua bifurca Ramuri, IAR la unele Forme, primele perechi sunt servanda prevăzute cu Clesti ȘI servesc la prinderea Hranei.
          La capac ONU au doi ochi compuși, doua perechi de antene ȘI ONU bucală Aparat, alcătuit DIN Mai multe piese chitinoase (mandibule, maxile, maxilipide) de îngrijire au rolul de a fărâmița Hrana.
           Respirația se confruntă cu im branhii, de îngrijire de obicei se Afla prinse la Baza picioarelor. Inima Este pentegonală, IAR sângele Este colorat version albasrtu, datorită prezenței pigmeului respitaror, femocianina, întâlnit ȘI la gasteropode.Excreția se confruntă cu im nefridii modificate, de îngrijire datorită structurii ȘI culorii Lor au Fost numite glande verzi.
  În dezvoltarea Lor crustaceele TREC im forma larvară,
nauplius numită.
   Crustaceele se comunica version Două GRUPE: crustacee inferioare (entomostracee) ȘI crustacee Superioare (malacostracee).
1.           Crustaceele inferioare sunt servanda de talie Mică ȘI se găsesc version număr Foarte mare Atat version Apele marine CAT SI în Cele dulci.
Se caracterizează im aceea CA Numarul segmentelor Corpului ȘI al picioarelor Este variabil (10-100).
           DINTRE acestea CITAM: dafnia Sau puricele-de-APA, ciclopul, saculina (parazit PE crab), etc. Acestea constituie o Veriga version Lantul alimentației Animalelor și lacuri. Dafniile sunt servanda folosite din pretul peștii DIN acvarii.
        2. Superioare Crustaceele , Spre deosebire de crustaceele inferioare, sunt servanda de talie mare, IAR Numarul segmentelor Corpului ȘI picioarelor Este constant.
            La unele Forme, Capul Nu Este unitate cu toracele, IAR Corpul sunt aspect inelat. ASA sunt servanda: lătăușul ( Gammarus ), de îngrijire traieste dată Apele dulcistătătoare Sau im pâraie, Si molia-zidurilor ( Oniscus ), forma readaptată la Mediul terestru, de îngrijire-si Duce Viața version locuri umede, Nu Tier Lumina pătrunde (în pivnițe, pe sub lemne).
             Altele au Capul unitate cu toracele (cefalotorace) ȘI onu număr de Cinci perechi de Picioare. Din this categorie fac Parte:
             Racul de Râu ( Astacus fluviatilis ), îngrijire PE Il întâlnim im iazuri, Bălți ȘI ape curgătoare. De cefalotorace sunt servanda prinse Cele Cinci perechi de Picioare, primele Trei perechi terminându-se cu Cate Cleste ONU; cel de la prima pereche Este cel mai puternic. Abdomenul (Coada) Este alcătuit DIN segmente. Pe Fața ventrală a primelor SASE segmente se Afla Niste apendice abdominala, segment Ultimul IAR (telsonul) Este mai lățit, Nu sunt apendice ȘI folosește la Înot. La femela de apendicele abdominala sunt servanda prinse ouăle, îngrijire DIN Dupa fecundare societăților pui asemănători cu părinții. Ei Raman prinși aici ONU TIMP lui oarecare.
             În Timpul Dezvoltarii, racul năpârlește de Mai multe Ori. Având Crusta îndepărtată matrimoniale SA crească. Crusta SE DIN reface fațadă Niste granule de calcar (gastrolite) de îngrijire se găsesc version Stomacul racului. Crustei Culoarea, Brună verde, se datorează prezenței a doi pigmenti: albastru ȘI Roșu. Im fierbere pigmentul albastru, mai putin REZISTENT, se distruge, rămânând NUMAI cel Roșu, de Tier rezultă Culoarea racului fiert.  
             Racul fuziona substrat PE (Fundul Apei) cu ajutorul picioarelor. Atunci cand Este atacat, el înoată Inapoi mai Repede, izbind apa cu înotătoarea codală (telesonul), imp îndoirea Brusca a abdomenului.
            Din aceeași categorie mai amintim: homarul, onu crustaceu de Culoare Brună-albăstrie, de îngrijire matrimoniale la o Lungime de o jumătate de Metru ȘI o Greutate de 4-5 kg. Prima pereche de Picioare prezintă Clesti Foarte mari ȘI puternici.Îl întâlnim version Marea Neagră ȘI PE LANGA țărmul Marii Nordului; langusta ( Palinurus ) ese de talie CEVA mai Mică Decât homarul ȘI Nu sunt mari Clesti. Culoarea sa Este Brună-violeta, Patata cu Galben; Traieste im Marea Nordului ȘI Marea Mediterana .Carnea Lor Este comestibilă.
            Pe Langa țărmul Marilor (Foarte comun SI în Marea Neagră) se întâlnește adesea crabul, îngrijire sunt cafalotoracele Bine dezvoltat ȘI grijă sub se găsește abdomenul recurbat ȘI închircit. Se hrănește cu cadavre, îngrijire Din cauză esre CONSIDERAȚII circa UNUL DINTRE ,, Sanitarii "Marii.
           Un crustaceu superioară, un cărui mod de Viață prezintă interes ONU Deosebit, Este pagurul. El a Fost amintit la celenteratele antozoare, Tier sine Arata conviețuirea sa cu Adamsia palliata.


                             Clasa miriapode

           Miriapodele sunt servanda artropode DIN ale căror corp Este compus segmente numeroase, asemănătoare cu ale viermilor inelați.Sunt Forme antenate, IAR de fiecare segment al atrnchiunui se Afla prinse Cate Una Sau Două perechi de picioare.Se cunosc specii de îngrijire au 179 de perechii de Picioare, de aici un provenit ȘI denumirea clasei: mirii-Zece mii; puroi, podos-Picior.
            Caracteristic version structura Lor remarcăm: SISTEMUL nervos Este ganglionare scalariform, Respirația trachea, aparatul circulator reprezentat printr-o Inimă tubulară așezată dorsal, formată DIN Mai multe cămăruțe (ventriculite) succesive, vase sanguine deschise ȘI sistem lacunar, IAR excreții se confruntă cu imp Tuburi Malpihhi .
             Dupa natura Hranei, miriapodele se comunica version carnivor ȘI vegetariene.
             DINTRE miriapodele carnivore fac Parte urechelnița ( Lithobius forficatus ) Scolopendra SI ( morsitans Scolopendra ), de îngrijire traiesc sub frunzișul căzut DIN păduri, pe sub Muschi, Pietre, trunchiuri de Copaci, etc., Tier ISI găsesc Hrana alcătuită DIN insecte, Rame, păianjeni, melci Tineri, etc.Unele scolopendre DIN regiunile tropicale sunt servanda veninoase, AFLI PERICULOASE lumea din care am ȘI pretul om.
            DINTRE miriapodele vegetariene fac Parte șarpele-orb (Iulus terrestris), de îngrijire traieste im frunzișul padurilor, hrănindu-se cu Plante version putrefacție, ciuperci, etc. Alte miriapode vegetariene se hrănesc cu rădăcinile Plantelor de Cultură (graminee, sfeclă, castraviți, etc. )
           Este importantă de reținut faptul CA, DACA comparăm Cele Două Categorii de miriapode- carnivor ȘI vegetariene- se matrimoniale observa cum Modul de Viață al acestora se REFLECTA Atat version morfologia externa CAT SI în comportarea lor.Astfel, miriapodele carnivore (urechelnița, Scolopendra), AFLI SA-SI obliga urmărească prda, au picioarele Lungi ȘI puternice, putăndu-se deplasa cu repeziciune, IAR Corpul, de îngrijire Este turtit dorso-ventral, le permite, în Caz de Pericol, SA se strecoare printre crăpături Sau Alte adăposturi.
          Miriapodele vegetariene, nefiind obliga SA urmărească ȘI SA atace prada, au picioarele Foarte scurte, CEEA CE le față SA se deplaseze Încet, tîrîndu.se, IAR atunci cand sunt servanda version Pericol, Corpul Lor cilindric se răsucește version Spirala orizontală- șarpele-orb- Sau se Ghem față ( Glomeris ).   

                      Clasa insecte

           În this sunt servanda cuprinse artropodele îngrijire au OrganizaŃia CEA mai evoluată. Reprezintă grupa de animale cu cel mai mare număr de specii; DIN Cele 1 500 000 de specii de animale, Aproape 1 000 000 aparțin insectelor.
            Insectele sunt servanda adaptete la Cele mai variata conditii de Viata. Le întâlnim version varf de munte Sau version peșterile adânci, în desișurile padurilor Sau version câmpiile deschise, în tundră Sau version pustie, pârâuri, Lacuri Sau heleștee, în Parul mamiferelor, păsărulor fulgii version, de Locuințe, în depozitele de Alimente, Carti printre etc.
              Corpul Lor Acoperit cu Chitina (exoschelet) Este segmentat ȘI alcătuit DIN Trei regiuni insectelor caracteristice: cap, torace ȘI abdomen. Pe capac au o pereche de antene IAR PE torace au Trei perechi de Picioare (hexapode) ȘI 2 Sau 4 aripi, de îngrijire reprezintă organele de locomoție.
                La gură se Afla Sase piese chitinoase, de îngrijire alcătuiesc aparatul bucal Sau Armătura Bucala. Aceste piese sunt servanda: buza Superioară (labrum), buza inferioară (labium), doua maxile ȘI Două mandibule. În funcție de module de hrănire ELE au suferit diferite adaptări (apucat ȘI Rupt, înțepat ȘI Supt, dizolvat ȘI Supt).
                   Pe partile LATERALE ale capului se găsesc doi ochi mari, compuși DIN Mai multe Elemente vizuale numite omatidii, de îngrijire au la exterior fațete hexagonale. În fiecare omatidie se formează Imaginea separata a unei parti DIN Corpul de la pasa de viță de vie excitația vizuală, astfel CA Imaginea Integrala o Corpului de văzut Este rezultatul imaginilor culese de Toate omatidiile. O astfel de VEDERE Poarta insotesc de VEDERE mozaic.
            Si celelalte Organe de SIMT sunt servanda destul de bine Cu dezvoltate. Astfel, pipăitului simtul, al gustului SI în special al mirosului sunt servanda percepute de Celule specializate version acest sens, de îngrijire se găsesc PE antene ȘI PE anumite piese bucale.
             SISTEMUL nervos Este ganglionare scalariform ȘI așezat ventral, CA ȘI la celelalte nevertebrate. Spre deosebire de ganglionii cerebroizi, subesofagieni ȘI totacici (3 perechi), ganglionii abdominali alcătuiesc de Cele Mai multe Ori o MASA nervoasă, de la îngrijire pornesc filete nervoase din pretul diferite Organe abdominala. 
                 Tubul digestiv Este adapted din pretul harană naturala vegetală Sau animală. Ca Anexa ale tubului dugestiv au NUMAI galandele salivare; lipsește hepatopancreasul.
                Respirația Este trachea.
              Aparatul circulator Este asemănător cu cel de la arahnide ȘI miriapode (Inimă tubulară alcătuită DIN Mai multe ventricule, vase sangulare deschise ȘI sistem lacunar).
Sângele Este incolor, neavând lei, respirație, transporta NUMAI substanțele hrănitoare ȘI PE Cele de excreție.
              Excreții se confruntă cu im Tuburi Malpighi, formațiuni întâlnite ȘI la celelalte artropode, cu deosebirea CA aici sunt servanda version număr mai mare.
               La insecte sunt servanda sexe separat. Din OUA, de îngrijire Contin Foarte putin vitelus Nutriv, IES larve de îngrijire TREC imp Mai multe stadii de Dezvoltare, năpârlind version acest TIMP de Mai multe Ori. Astfel, la unele insecte, stadiile de Dezvoltare sunt servanda Urmatoarele: ou, larvă ȘI apoi adult. Acest mod de Dezvoltare Poarta insotesc de metamorfoză incompletă. La Altele se Trece de la Stadiul de larvă, Stadiu ONU la imobil de Nimfa Sau pupa, Si apoi la forma de adult. This Este o forma cu metamorfoză Completa ȘI Este o forma mai dezviltată Decât matamorfoza incompletă.
              Insectele au unele comportări îngrijire uimesc uneori, Ca de exemplu amenajarea cuiburilor, hrănirea larvelor, strângerea de Rezerve de Hrana Sau Modul de Comunicare Intre furnici, de îngrijire se confruntă cu imp Sunete Produse im frecarea antenelor, SAU dansurile În zbor ale albinelor, semnalizând distanta la îngrijire se găsesc anumite flori cu onu anumit nectar ȘI Polen. De MULTE Ori acestea sunt servanda atribuite unei ,, Inteligente ". În Realitate ELE Nu sunt servanda Altceva Decât instincte, Si nicicum inteligenta.              
                 Toate aceste manifestări sunt servanda înnăscute, efectuarea Lor făcându-se ca ,, de la sine ", SA AIBA Fără Lor procesare ONU de gândire de îngrijire Este propriu NUMAI omului. Pretul unui dovedi this savantul Francez Fabre, în Urma multor observatii făcute ASUPRA Vieții insectelor, o descris Modul cum o vespe, de îngrijire față ISI Rezerve de Hrana pretul larve Intr-o galerie Comuna Săpata, Argeș de ea sub pamant, execută din Timpul procurării Hranei de Rezervă mișcări inutil, de îngrijire ar putea fi elimina, DACA Insecta ar Gandi. Astfel, Inainte de a introduce prada version galerie, viespea obișnuiește SA Intre singură version this, CA ȘI cum this ar confrunta cu controlul ONU din pretul a se asigura CA Nu există Acolo Ascuns ONU dușman al Sau, SI NUMAI DUPA this Duce prada înăuntru. Fabre surprinzând o astfel de viespe de îngrijire tocmai aducea o Lăcustă, un Lasat-O SA Intre version galerie ȘI Dupa aceea o luat Lacusta, lăsată de viespe la Intrarea în galerie Si a puroi-o la o distanta de Mică this. Ieșind, viespea o găsit cu destulă ușurință prada Si a readus-o la gura galeriei, apoi un zgomot intrat Nou singură version galerie. Fabre o Ro: operația this de 40 de Ori, IAR viespea o repetat întregul ceremonial tot de atâtea Ori. IATA ONU îngrijire FAPT ne dovedește CA acțiunile insectelor Nu sunt servanda gândite, ci înnăscute, automatiza, pornesc DIN CEEA CE numim instinct.


                  Insecte cu metamorfoza incompletă
                               Ordinul ortoptere   


           Acest ordin cuprinde insecte îngrijire au Două perechi de aripi neegale; prima pereche Este pergamentoasă ȘI așezată version LUNGUL ​​Corpului, DE Tier SI DE denumirea ortoptere ( orthos - Drept; pteron - Aripa), IAR o pereche de aripi Doua Este membranoasă ȘI împăturită version forma de Evantai sub prima pereche.
            Aparatul bucală Este specializat din pretul apucat, Rupt ȘI sfărâmat (Aparat bucală malaxor). Unele cum sunt servanda lăcustele ȘI greierii au Ultima pereche de Picioare adaptată pretul unei sari; la Altele, Ca la coropișniță prima pereche de Picioare Este adaptată pretul săpat.
             Înmulțirea Lor se confruntă cu cu matamorfoză incompletă (ou -larvă adult).
             Alte insecte înrudite cu ortopterele sunt servanda: gândacul negru de Bucatarie ( Blatta orientalis ), gândacul cfeniu de Bucatarie ( Blatta germanica ), termitele , îngrijire în regiunile Calde ISI construiesc mușuroaie SOLIDE ȘI înalte de Cativa metri, etc.


                             Ordinul hemiptere

              Ordinul hemiptere cuprine insectele de îngrijire au prima pereche de aripi jumătate chitinoase (elitre) ȘI jumătate membranoase, de Tier ȘI denumirea ordinului de hemiptere ( hemi -jumătate; ptera-pteron = aripa).
            Înmulțirea se confruntă cu cu metamorfoză incompletă.
            Din Ordinul acesta fata Parte ploșnița cerealelor ( Eurigaster ), insectă dăunătoare Foarte AGRICULTURII.
             Alte hemiptere sunt servanda lipsite complet de aripi (aptere) cca ploșnița obișnuită ( Cimex lactuarius ), păduchele de corp (Pediculus vestimenti), păduchele de cap ( Pediculus capitis ).
             Aparatul bucală ale ACESTOR insecte Este adapted din pretul înțepet ȘI Supt.
             Toate hemipterele sunt servanda dăunătoare Economiei ȘI Sanatatii omului, unele sug Sucuri DIN Plante, IAR Altele sunt servanda hemetofage, sugând Sange de la Oameni și putând transmite totodată ȘI Boli grave.


                             Ordinul odonate

                În acest ordin sunt servanda cuprinse insectele cunoscute sub denumirea de libelule . Ele traiesc Langa Apele dulci. Dezvoltarea Lor se confrunta in Apa, sunt servanda bre insecte amfibii, antrenati ȘI PE uscat SI în Apă. Metamorfoza Este incompletă.
                 Este libelulelor Corpul, în general, pulmonar ȘI zvelt, prezentând Culori strălucitoare cu reflex metalice albăsrtui, verzui, galbene, etc.
               Aripile sunt servanda membranoase ȘI Transparente, AFLI străbătute de numeroase nervuri fine; sticlos aspect AU, sunt servanda neegale ȘI îndreptate lateral. Odonatele fac Parte din categoria insecte carnivore, hrănindu-se cu insecte Alte (larve Sau adulți); larvele Lor se dezvoltă APA ȘI se hrănesc cu larvele Altor insecte și lacuri. Adulții prind insecte DIN ZBOR.


Insecte cu metamorfoza Completa
Ordinul coleoptere

              Insectele DIN acest ordin au prima pereche de aripi Comuna Scorțoasa, Buzău, IAR o pereche de aripi Doua Este membranoasă ȘI servește la ZBOR. În repaus aripile membranoase stau împăturite sub Cele scorțoase, de îngrijire au rolul SA le protejeze, IAR în Timpul Zborului SA mențină Echilibrul Corpului.
             Aparatul bucală Este specializat din pretul apucat, Rupt ȘI sfărâmat, bre Este ONU Aparat bucală de vârf malaxor.
              Înmulțirea se confruntă cu cu metamorfoză Completa (ou - larva -pupă adult).
              Dupa natura Hranei, coleopterele se pot grupa version coleoptere vegetariene ȘI coleoptere carnivore.
            Coleopterele vegetariene: se hrănesc cu rădăcinile, frunzele Sau tulpinile Plantelor de Cultură, DIN eceastă cauză ELE AFLI dăunătoare omului.
             Cărăbușul de mai ( Melolontha melolontha ) Este cel mai frecvent ȘI mai cunoscut DINTRE coleoptere. Elitrele sunt servanda de Culoare castanie, IAR dimensiunile Corpului de 2 -2,50 cm Lungime. Adultul se hrănește cu frunzele Arborilor, larva IAR, sub cunoscută insotesc de viermele alb, traieste in sol 3 -4 ani, TIMP îngrijire în sine hrănește cu rădăcinile Plantelor. Este UNUL DINTRE CEI mai importanți dăunători ai, AGRICULTURII.
               Cărăbușul cerealelor trăieșe imp Lanurile de Grau ȘI Secară. Adultul atacă boabele DIN spic, cand acestea sunt servanda brut, IAR larva se hrănelte, CA ȘI CEA un cărăbușului de mai, TIMP de 3 ani cu rădăcinile Plantelor.
             Gărgărița sfeclei sunt Culoarea Brună cenușie ȘI o talie destul de mare (12 -16 mm). În LUNGUL ​​fiecărei elitre sunt Cate o Dunga neagră. Capul sunt o prelungire, circa ONU FEL de cioc. Adultul se hrănește cu frunzele de spanac, loboda, etc., IAR larvele cu Rădăcina sfeclei, producând mari pagube.
              Gărgărița mazării Este ONU Mică coleopter de talie (4-5 mm) de Culoare neagră, cu onu roscat cenușiu puf. Femela depune ouăle version Floarea de Mazăre. Larvele tijă Tanara păstaie ȘI pătrund version Boabe. Aici CRESC OData cu ELE ȘI se hrănesc DIN Continutul Lor.
               Puricele de varza   Este de asmenea de talie Mică, având Dungi galbene PE elitrele de Culoare neagră. Distruge frunzele de varza.
             Gândacul de Colorado Este UNUL DINTRE CEI mai importanți dăunători ai, AGRICULTURII. Sunt Talia DE aproximativ 10 mm ȘI se recunoaște USOR: Dupa Cele 10 Dungi Negre, în LUNGUL ​​elitrelor de îngrijire sunt servanda de Culoare Galbenă. Atat adultul CAT ȘI larvă, îngrijire sunt Culoare roșie distrug frunzele culturilor de cartofi, aducând mari pagube. De asemenea atacă ȘI frunzele de pătlăgele, Roșii, vinete, etc., îngrijire Plante FAC Parte DIN aceeași Familie cu cartoful (solanacee). Gândacul de Colorado Este cu ATAT mai dăunător cu pisica da maștere la Mai multe generații PE o.
            Craiul tipograf Este întâlnit version pădurile de conifere. Este mic coleopter al ONU (4-6 mm). Femela depune ouăle ISI sub Scoarța de PE trunchiurile molizilor ȘI Brazilor. Larvele se hrănesc cu țesutul liberian, săpând Galerii de o Parte ȘI de alta o Unui Șanț centrală, dand aspectul unei gravuri.Prin distrugerea ACESTOR țesutri, arborele se usucă.   
            Rădașcă ( Lucanus Cervus ) sunt castanie-inchis Culoare ȘI Este cel mai mare colopter de la noi. Masculul se deosebește de femela imp mandibulele vanzare Foarte mari ȘI ramificateca ȘI Coarnele de cerb. Traieste mai ALES imp pădurile de stejar, IAR larva sa ISI SAPA Galerii version LEMNUL de stejar.
           Nasicornul Este Gandac ONU de talie mare. Culoarea Corpului Este cafenie-inchis. Masculul se deosebește de femela, având PE porumb ONU corp, de Tier ȘI insotesc de nasicorn. Traieste pădur im; vânzare larvele atacă LEMNUL tulpinelor Arborilor.
          Croitorul se caracterizează imp antene noduroase ȘI Foarte Lungi, ajungând uneori la 6-7 cm. Traieste im păduri; vânzare larvele săpându-si Galerii version trunchiurile ȘI ramurile Arborilor.
         Coleoptere carnivore: se hrănesc cu insecte Alte, cu adulții ȘI larvele acestora, cu cadavre de diferite animale etc. Datorită acestui mod de hrănire, coleopterele carnivore sunt servanda folositoare omului.
           DINTRE acestea CITAM:
           Calosoma traieste im păduri ȘI gradini. Este coleopter al ONU verde-auriu, cu santuri longitudonale PE elitre. Aripile membrenoase sunt servanda scurte, nedezvoltate. This ne Arata Ca el Nu matrimoniale zbura, Este din Schimb ONU alergător bun, având picioarele Lungi. Se hrănește cu version special omizi, onu AFLI Ajutor al omului version Lupta Impotriva insectelor dăunătoare sa.
           Carabul traieste im aceleași locuri ca ȘI Calosoma. Culoarea aurie se Sau roșie-bronzantă. Il recunoaștem USOR Dupa o gâtuitură la nivelul toracelului. Elitrele acoperă aripile membranoase, de îngrijire sunt servanda REDUSE la Niste solzi. Este, ca ȘI Calosoma, onu alergător bun. Se hrăneștecu viermi, larve de insecte ȘI cu limacși.
          Buburuza ( Coccinela septempunctata ) Este mic coleopter al ONU, cu elitrele bombate, de Culoare roșie ȘI cu Puncte Negre. Atat adultul CAT ȘI larva se hrănesc cu Purici-de-Plante (aphide).
          Buhaiul-de-baltă traieste APA Alături de cărăbușul-de-APA ( Ditiscus marginalis ). Sunt servanda Niste coleoptere mari, de Culoare neagră-măslinie. Ditiscul se deosebește de buhai imp aceea CA sunt o Dunga gălbuie Pe marginea elitrelor. Ultima pereche de Picioare Este lățită, adaptată din pretul Înot. Se hrănesc cu melci, cu mormoloci de Broaște, Dar Si cu prin intermediul unor căpăcele de Peste.
                 
          
Ordinul iepidoptere

            În acest ordin sunt servanda cuprinse insectele cunoscute sub denumirea de fluturi. Spre deosebire de celelalte insecte, aripile fluturilor sunt servanda mari ȘI acoperite cu solzi Niste Foarte Fini, de Tier ȘI insotesc ordinului ( lepis -solz). Aparatul bucală Este adapted din pretul Supt, formând o trompă de îngrijire matrimoniale SA pătrundă imp desfășurare version cupa Florilor, de Tier Suge nectarul. Larvele, sub cunoscute insotesc de omizi, sunt servanda dăunătoare, întrucât se hrănesc cu frunzele diferitelor Plante.
           Înmulțirea se confruntă cu cu metamorfoză Completa: ou-larvă (Omida) -pupă, (crisalidă) adult.
          Dupa Timpul cand ISI Duc Viața Activa, fluturii se comunica in:
           Diurni fluturi , de îngrijire se caracterizează imp forma măciucată o antenelor ȘI Pozitia Belgium, o aripilor, atunci cand Fluturele se Afla version repaus. DINTRE aceștia CITAM:
      Albinița Sau Fluturele-de-varza ( Pieris brassicae ), adesea întâlnit imp Comuna Grădinile, Olt de zarzavat. Aripile sunt servanda de Culoare albă, cu câteva Puncte negre, prima pereche având ȘI la Vârfuri Cate o Pata neagră. Adultul se hrănește cu nectarul florilor, PE îngrijire IL, printre altele, cu ajutorul trompei, IAR omizile (larvele), de îngrijire au verde Culoarea, asemănătoare frunzelor de varza, de îngrijire Din cauză se observă Greu, se hrănesc cu frunzele de varza, aducând mari pagube.
          Nălbarul ( aporie Crataegi ) Este cel mai obișnuit fluture DIN Livezile ȘI pădurile noastrede foioase. Sunt aripi mari, de Culoare albă, cu nervuri Negre. Omizile (larvele) second hand fac ravagii version pădurile de foioase SI în Livezile de pomi roditori neîngrijite. Toamna, femelele depun ouăle PE Frunze, îngrijire PE le înfășoară Intr-o Retea FINA Ca de matase ȘI apoi le leagă PE Ramuri, Ca astfel, Dupa uscarea Lor, Raman suspendate de acestea ȘI în Timpul iernii (cuiburi de omizi). Primăvara, DIN OUA societăților omizile, de îngrijire atacă mugurii ȘI primele frunze. Este UNUL DINTRE CEI mai importanși dăunutori ai Pomilor.
           Coada rândunicii- ( Papilio machaon ) Este frumos fluture ONU, cu aripile mari de Culoare Galbenă ȘI brăzdate de nervuri Negre. Adoua pereche de aripi sunt caracteristic Două prelungiri circa o Coadă de Randunica, de Tier ȘI insotesc acestui fluture.
             DINTRE fluturii de zi mai putem aminti: Fluturele-Roșu ( Venessa ani ), cu pete Albe ȘI Negre, Lamaita (Galben).
            Fluturi crepusculari societăților Dupa Hrana version zorii zilei SI în amurg. Se caracterizează im aspectul fusiform Sau version Trei muchii ai, antenelor ȘI Pozitia orizontală version repaus o aripilor.
          Fluturele-cap-de-Mort ( Acherontia atropos ) măsoară cu aripile intinse aproximativ 15 cm. Paros Este Corpul, IAR PE Partea dorsală a toracelui sunt onu Desen asemănător Unui craniu, de Tier insotesc fluturelui. Trompa Este scurta, pretul CA Nu se hrănește cu nectarul florilor, ci cu Sucuri de Plante ȘI miere, CONSIDERAȚII AFLI circa ONU dușman al stupurilor de albine. Omida sa traieste version pamant ȘI atacă tuberculele de cartofi.
           Răchitarul ( Cossus cossus ) Este întâlnit im zăvoaie, Tier sunt servanda adevarate păduri de sălcii. Prima pereche de aripi, de îngrijire o acoperă PE CEA DE-A Doua, prezintă PE Fața Superioară Niste desene asemănătoare cu Coaja sălciilor, CEEA CE IL față SA FIE Nu văzut de Dușmani. Vânzare Omizile se hrănesc cu frunzele de Rachita, de Tier ȘI PE insotesc de îngrijire la obținut Fluturele.
             Nocturni Fluturii , de îngrijire se recunosc Dupa forma penată o antenelor, IAR Pozitia aripilor- version repaus- Este din forma de cort. Unii DINTRE aceștia sunt servanda:
            Buha semănăturilor- ( Agrotis segetum ) Este onu fluture de talie Mijlocie. Aripile sunt servanda de Culoare Brună-cenușie. Omizile (larvele) vânzare atacă tulpinile ȘI frunzele Tinere de Grau.
          Molia -mărului ( Carpocapsa pomonella ) Este onu fluturas cu aripile cenușii-cafenii, cu pete ȘI cu marginile franjurate, de Culoare mai Deschisa. Omida sa se ​​dezvoltă version interiorul merelor ȘI al perelor, consumându-le semințele.
          Molia-de-haine ( Tyneola ) sunt o talie de 12 mm. Prima pereche de aripi Este cafenie, Pete Fără, IAR o pereche Doua Este cenușie-gălbuie. Zboară NUMAI masculii; femelele stau ascunse imp dulapurile cu haine, Tier ISI depun ouăle. Larvele traiesc 10 luniși un tot acest TIMP tijă stofele de lana, blănurile, Matasea, etc.
            Molia-de-faina ( Ephestia ) Mijlocie Este ONU fluture de talie (20-25 mm), de Culoare cenușiu-plumburie, cu aripile franjurate ȘI cu Pete Albe, Puncte Negre ȘI Linii frânte.Omida lui Este gălbuie-albicioasă ȘI cu Capul cafeniu.Se întâlnește im magaziile Tier se depozirează Faina Sau cereale.
        Omizile acestui fluture, în Afara de Faina, seminte de cereale, mai Consuma cereale ȘI seminte de leguminoase, fructe uscate, faguri de Ceara, etc.
             Ochi-de-Paun-de-noapte ( Saturnia ) Este cel mai mare fluture de la noi. Sunt Paros Corpul, IAR PE aripile colorate version Brun-gălbui sunt servanda Patru pete rotunde, cu diferite Culori, așezate concentric, asemănătoare cu desenele de PE penele păunului, de Tier ȘI insotesc CE se da acestui fluture.Omida Este păroasă ȘI de Dimensiuni Mari. Culoarea sa verde Este, IAR PE inele se Afla Niste ridicături de Culoare Albastră, asemănătoare unor mărgelușe.
           Fluturele -de -mătase ( Bombix Mori ) Este singurul fluture folositor. A adus Fost DIN Asia pretul gogoșile îngrijire vânzare acoperă pupu ȘI DIN grijă se scoate Matasea. Este greoi fluture ONU, de Culoare albă-gălbuie, cu aripile mai scurte Decât Corpul. Nu zboară ȘI Nici Nu se deplesează Decât PE distanțe Foarte Mici. Traieste NUMAI câteva Zile, îngrijire în TIMP sunt împerecherea loc. În this perioadă Nu se hrănește. Din ouăle depuse de femela societăților larvele (omizle), cunoscute sub insotesc de viermi-de-matase. Ele se hrănesc cu frunze de dud, stejar Sau Mesteacăn (depinde de specie), îngrijire PE i le Pune la dispoziție Omul. Dupa 5-6 săptămâni, larvale se Transforma version pupă (crisalidă). Inainte de this, ELE ISI înfășoară Corpul cu onu brad de matase produs de Niste glande, numite glande sericigene, formând o ,, Gogoasa "Sau Cocon. Aici, larvase Transforma version pupa, îngrijire di ISI VA Lua naștere Fluturele. Inainte circa fluturii SA IASA DIN gogosi, de PE acestea se trag firele de matase, de îngrijire apoi sunt servanda țesute, obținându-se Matasea folosită Atat de Mult version industrie. Cresterea viermilor-de-matase, se numește sericicultură. This ocupatie, avănd IMPORTANTA Economică, Este încurajată de stat. 
Ordinul himenoptere

           Caracteristica insectelor himenoptere consta version faptul CA ambele perechi de aripi membranoase sunt servanda, Transparente ȘI Foarte bine, de aici denumirea ȘI ordinului: himenos -membrană subțire.
              Aparatul bucală Este adapted din pretul Rupt ȘI Lins.
              Himenopterele sunt servanda, în general, împuternicit de o clima calda ȘI Uscată. În regiunile temperate, unele Forme ISI FAC Rezerve de Hrana, Si astfel rezistă în Timpul anotimpului Rece.
Ele fac Parte din categoria de ingrijire a insectelor au OrganizaŃia CEA mai evoluată ȘI sunt servanda totodată Cele mai Bune zburătoare.    
                 Din Ordinul himenopterelor fata Parte ȘI Albina , îngrijire sunt o importanță deosebită version Viața omului, Atat ca insecte polenizatoare, pisica ȘI circa producătoare de miere ȘI Ceara. Mierea Este produsă Intr-o porțiune a tubului digestiv (Gușă), DIN amestecul nectarului cu salivă. Parcurgerea distanțelor mari version vederea colectării Hranei se REFLECTA Intr-o mare Dezvoltare a aparatului respirator îngrijire formează adevarati saci cu aer. Pe Langa CEI doi ochi mari compuși de PE partile LATERALE ale capului, mai au PE frunte simplificata Trei ochi (oceli). Antenele ȘI palpii bucali au de lei tactil, olfactiv ȘI gustativ.


Ordinul diptere
                       
              Insectele cuprinse o acest ordin au NUMAI Două aripi ( dis -două), celelalte Două AFLI atrofiate.
             La unele diptere aparatul bucal Este specializatpentru dizolvat ȘI Supt (Musca de casa), IAR Altele din pretul înțepat ȘI Supt (tăunul, țânțarul). La Muste dezvoltarea larvelor se confrunta în gunoaie, PE cadavre, IAR la țânțari version Apele stătătoare. Toate dipterele sunt servanda dăunătoare omului ȘI Animalelor, AFLI ELE transmițătorii multor Boli.         

                                      
    
Arta camuflajului la insecte

           Existența Este insectelor de un joc continuu Intre Viață ȘI Moarte, cand Aproape la fiecare moment de prada ȘI prădătorul se găsesc Față version Față. Cele Peste 650 de 000 constituie, de pildă, element de ONU gastronomic Foarte căutat de către Lumea pasarilor. Printre diferitele brațul de apărare folosite de insecte version Lupta Lor pretul supraviețuire Este tehnica de a se față invizibile, adică de a se confunda cu Lumea vegetală înconjurătoare. Adăpostindu-se printre frunzele moarte Cu, uscate Sau verzi, im vegetația putredă, unele insecte IAU forma ȘI Culoarea frunzelor, imitând Pana ȘI nervurile Cele mai bine grijă respectiv le brăzdează. Entomologii au numit acest mod dea sine adaptare culorilor DIN Mediu, coloratie de disimulare Sau criptică; ea matrimoniale fi Activa Sau schimbătoare atunci cand Insecta ISI Modifica NUANTA Corpului version funcție de Mediul in ingrijire se găsește, Sau dimpotrivă, matrimoniale fi pasivă, atunci cand ea se onu caracter stabil ȘI ereditar.
               Entomologii au Stabilit de Altfel, Mai multe Tipuri de colorații, Si anume:
              Colorația defesivă (procriptică), CEA mai răspândită,
Ce CONSTA version împrumutarea temporară de către insectă un culorii Mediului înconjurător în îngrijirea traieste version mod obișnuit. Fluturele Gonepterix-rhamni imită la perfecție cu ajutorul aripilor vanzare o Frunză proaspătă cu nervurile Toate EI, IN TIMP CE album Poligonia- sunt aspect al ONU de Frunză moarta, mototlită ȘI sfărâmată.
              Colorația defensivă Specială : cand travestirea Nu se limitează la NUMAI Culoarea propriu-zisă a aripilor, ea extinzându-se ȘI ASUPRA formei ȘI aspectului general, insecta imitând la perfecție o Frunză, o Scoarță de copac, etc.
               Colorația Ofensiva (anticriptică): uneori camuflajul Nu constituie NUMAI ONU mijoc de apărare, ci matrimoniale fi utilizat ȘI circa o forma de ATAC.
               Colorația Ofensiva Specială reprezintă tipul de camuflaj în îngrijirea Insecta adoptă Nu NUMAI Culoarea, Dar Si forma Mediului in ingrijire se ascunde. Călugărița (religiosa Mantis-), de exemplu, atrage albinele imitând Florile PE îngrijire acestea le cauta de preferință.
              Colorația ACTIVA Este Relativ rar întâlnită, ea AFLI practicată de o singură Familie de păianjeni (Thonise) de îngrijire atunci cand stau la panda, imprumută version mod Progresiv Culoarea Florilor respectiv.
              SUNT INSA îngrijire insecte unele version loc SA se confunde cu Mediul DIN îngrijire fac Parte, se împodobesc cu onu număr impresionant de Culori violente ȘI IAU Atitudini provocatoare, de îngrijire înspăimântă Pur și simplu PE CEI de îngrijire ar îndrăzni SA le atace. ASA Este Lacusta americană Zonocerus -variegatus îngrijire sunt Fața, pieptul ȘI picioarele colorate cu negru, Roșu, Galben, verde -ca o mască de Trib îngrijire ȘI indian- Nu matrimoniale SA treacă neobservată. Ea ISI previne astfel dușmanii.
              Aceste colorații de avertisment sunt servanda de Trei Categorii:
              Colorația aposematică , întâlnită mai Ales la o specie de fluturi cu o Culoare simplă, omogenă, Dar bătătoare la ochi, îngrijire ȘI sunt servanda version Acelasi TIMP otrăvitori. Astfel Omida fluturelui Danais se hrănește cu sucul unei Plante otrăvitoare, transmițând this toxină ȘI imprudentei pasari de îngrijire VA Risca Sa-l înghită. Alti fluturi se imită Intre EI: Eronia- Valeria imită Culoarea fluturelui Danais, de îngrijire Nu Este mâncat.
              Colorația sinaposematică, cunoscută sub denumirea de ȘI ,, mimetismului Mullerian ", Dupa insotesc entomologului E. Muller. Trei familii de fluturi, Toate necomestibile, în loc SA AIBA fiecare DIN ELE Propria Lor coloratie de avertisment, ELE AU Culori asemănătoare perfecta, CA al ONU FEL de Siguranta mutuală contra prădătoare pasarilor. O îngrijire pasăre atacă onu astfel de fluture necomestibil, VA STI PE Viitor SA se ferească ȘI de celelalte familii asemănătoare.    
                Colorația pseudoaposematică, SAU ,, mimetism batesian ", un Fost studiată de HW Bates. Insecta lipsită de ONU Mijloc de apărare propriu, preia înfățișarea unei insecte Alte PERICULOASE, de îngrijire PE păsările o cunosc Bine, SI Față de îngrijire au o repulsie Evidenta.




                
            Dest de păianjen cu CEA mai puternică otravă, calator Paianjenul brazilian, traieste version apropierea omului, intra version Locuințe ȘI se ascunde version imbracaminte ȘI Încălțăminte. DACA Este deranjat introduce otravă version victimă imp Mai multe mușcături consecutive. Mușcătura sa matrimoniale fi mortala din pretul Oameni, Dar există antidoturi eficiente Impotriva veninului acestui păianjen.
 

           În Insulele Filipine luptele Intre păianjeni Este o adevarata Distracție. Oamenii prind femele de păianjen de banană, le hrănesc cu libelule, CE FAPT se SPUNE CA le conferă o Putere mai Mare și ÎI fac mai feroce. Arma acestui păianjen Este firul. Câștigător Este cel îngrijire ISI imobilizează adversarul cu firul Sau lipicios.

             Îngrijire Crevetele- Pistol traieste version recifurile de corali DIN Marea caraibelor, sunt onu mod Deosebit de a-Si captura Hrana: el se produce o detunătură puternică, plesnindu-Si cleștii, IAR Valul de soc astfel creat, victima imobilizează version TIMP CE crevetele se năpustește ASUPRA sa.
 

               Depunerile de scoici PE Fundul Unui vas, DIN Timpul Unui Singur o, matrimoniale SA-i modifice Atat de Mult Directia de Navigare, Incat Sa-i producă o Crestere a consumului de Combustibil de Pana la 40%. Pretul unui preveni acest FAPT, proprietarii de naos Aplica o Vopsea Specială CE împiedică depunerea scoicilor. Metoda this Este puternic combătută de grupări ecologiste MULTE.
 

             Se cunosc aproximativ 39000 de specii de crustacee, CE sunt servanda grupate în 10 CLASE.          
 

             Paianjenul Argyoneta aquatica, Desi Este ființă terestră, reușește SA Stea APA intregi minereu, datorită Unui săculeț, de îngrijire PE IL confecționează DIN vânzare firele, îngrijire ISI ciudat aerul.
                                   
              Albina lucrătoare matrimoniale zbura PE o distanta de 4-5 km, cu o Viteza de 30 km PE ORA.
            
              Un gram de venin Este recoltat de la 10000 de albine.
              Albina BATE DIN aripi de 440 Ori PE Secunda.
             
              O pereche de muste matrimoniale da naștere Intr-o Vară la peste 100 Milioane de urmași. 



         
             






                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu