duminică, 9 noiembrie 2014

Apa in organismul Uman



Nu încape Nici o îdoiala, ca DINTRE Toate substantele de ingrijire a intra version Corpul omenesc SI în cel al Animalelor, apa sta PE Primul loc version CEEA CE priveste cantitatea. Fiziologul Claude Bernard Este Primul îngrijire a încercat, INCA DIN Secolul trecut sa calculeze proportia de apa DIN organismul Uman. UCM o procedat? El a cântarit mumiile egiptene - îngrijire erau complet dezhidratate. Apoi o comparat greutatea ACESTOR mumii cu greutatea unor Oameni vii de aceeasi înltime si cu trasaturi Fizice Cat mai asemanatoare mumiilor respective. im acest procedeu, el o apa ca DETERMINAR sunt o proportie de 90% în organismul Uman. Cifra Este Prea ridicata. Acest Lucru se explica pretul circa uscarea prelungita a mumiilor un dus si la pierdera unor substante SOLIDE DIN Corpul Lor Alături de apa.
Ulterior s-au Ro: Cercetari mai precis, de îngrijire au aratat Nu NUMAI Cata apa Este din organismul Uman, Dar Si lumea din care am Cata apa Contin tesuturile DIN grijă Este alcatuit. Medie în, ONU cântareste îngrijire om de 65 de kilograme matrimoniale fi Sigur circa aproximativ 41 de kilograme (63-70%) DIN organismul Sau Este apa. This proportie Este valabila si pretul Alte animale: câine, Pisica, Iepure, în general animalele cu Sange cald au aceeasi proportie de apa în organismul cca si Omul si Mai Mult au aceeasi proportie de apa version tesuturi ca si Omul.

Apei Rolul organismului într-
Apa reprezinta onu excelent dizolvant pentu MULTE substante si Este Mediul in ingrijire se desfasoara Cele Mai multe reactii chimice Pentru împuternicit de metabolismul substantelor si a bre de viata. Rolul Apei version organismul Uman Este Foarte mare. Chimistii stiu foarte bine Cu CE se întâmpla poti VOR circa Doua substante sa reactioneze Intre ELE. De exemplu DIN carbonatul de sodiu si sulfatul de Cupru (Piatra Vanata) VA rezulta Carbonat de Cupru si Sulfat de sodiu. DACA se amesteca Cele Doua pulberi Pur și simplu this reactie Nu vo Avea loc. Este nevoie ca substantele sa FIE dizolvate version prealabil version apa din pretul circa reactia sa AIBA loc.
În organismul Uman au loc numeroase reactii chimice Pentru pasă dau nastere la Caldura, Energie si la metabolismul Necesar Vietii. Aceste reactii au nevoie de APOS Mediu l ONU, Altfel substantele Nu se pot desface version ioni IAR reactiile Nu pot Avea loc.
Pe Langa this apa însasi ese ONU lespede electrolit, de îngrijire se disociaza version ion de Hidrogen (H +) si hidroxil (OH-). Acessi ioni au Proprietati catalitice, EI accelerând ONU numar considerabil de reactii îngrijire normal ar dura mod Zile intregi, în prezente ionilor reactiile au loc version câteva secunde.
Apa este Proprietatea si de un acumula si de adegaja Caldura imp evaporare. Aceste însusiri ale Apei au onu Foarte lei, importantă fiziologia termoreglarii. La temperaturile ridicate ale VERII organismul Uman primeste Mult mai multa Caldura Decât sunt nevoie. DACA this Caldura Nu s-ar elimina organismul ar Avea Mult de suferit. Din fericire organismul Respinge acțiunea ca inadmisibilă de serie de mijloace de eliminare a caldurii. Schimbarea Apei DIN stare lichida în Stare gazoasa presupune o pierdere de Caldura de la Corpul Tier se Afla apa. În Corpul omenesc fiecare gram de apa evaporat de PE Suprafata pielii (transpiratie) la temperatura camerei înlesneste pierdera o 580 de de calorii Mici.


Introducerea si eliminarea Apei DIN organism
Apa Este introdusa in organismul sub forma de bauturi Împreuna cu Alte Alimente. Intr-Adevăr, în Afara de apa PE careo BEM, o Cantitate de apa se formeaza în organismul imp oxidare diferitelor Alimente.
Lume multa conside circa DACA Mananca o Pâine, o friptura, o prajitura Sau o leguma Nu Introduc în organismul Nici o picatura de apa. Acest Lucru Este gresit. Sa constatat ca im Completa oxidarea un Grame de grasime se formeaza 107 Grame de apa 100, DIN 100 Grame de amidon se formeaza 55 de Grame de apa, DIN 100 Grame de Albumina se formeaza 41 Grame de apa. Dintr-ONU alt Punct de VEDERE alimentele Contin o însemnata Cantitate de apa Împreuna cu substante hranitoare Alte. De Regula fructele si vegetalele Contin Peste 90% apa, IAR PE alimentele de îngrijire le numim uscate (pâinea, carnea) Contin Intre 60 si 85% apa. ORICE aliment de îngrijire PE l-am conside continua drumul o cantitateapreciabila de apa, în Afara cantitatii de apa de îngrijire se formeaza im oxidarealimentului respectiv.
Apa luata DIN la stomac si intestin DIN Este transportata de Sange în TOT organismul si Este retinuta de tesuturi. Rezerva de apa a organismului o constituie version muschii special si pielea, datorita volumului Lor. Pe Langa acestea 2 si celelalte Organe si parti ale copului omenesc UA în compozitia Lor o Cantitate însemnata de apa (ficatul, creierul, plasma sanguina, celulele, plâmânii).
În mod Uman organismul normale sunt nevoie Zilnic de 2 litri si jumatate de apa, daruneori this nevoie matrimoniale sa seridice Pana la zeci de litri de apa. Intrebarea Este de CE e nevoie sa "APA schimbam"? Este limpede ca DACA eliminam apa TREBUIE sa o si punem inapoi. Dar de CE sa o eliminam?
Apa se elimina DIN organismului într Primul rand im rinichi (1 litru si jumate PE zi). De FAPT pierdera this variaza Intre 0,6 - 2 litri PE zi. În unele Cazuri se pot Atinge Valori Foarte mari. Astfel, în Boli um ar fi diabetul pot fi elimina cantitati uriase de urina (8-10 litri PE zi).
Rinichii au onu lei Foarte importantă: EI extrag DIN Sange Toate substantele nefolositoare Sau daunatoare organismului, de îngrijire PE acesta le-a adunat DIN tesututri si Organe. Din pretul o arunca Afara aceste substante Este neaparat nevoie de apa, îngrijire în aceste substante sunt servanda dizolvate. Restul Apei se elimina im plamâni, sub forma de vapori (~ 400 cm2), imp intestin (100-200 cm2) si imp piele (500 cm2).
O mare Parte DIN apa se pierde imp plamâni. La caini, de îngrijire sunt servanda lipsiti de glande sudoribare, evaporarea Apei se produc im gura, imp plamâni si imp Căile respiratorii.
This pierdere a Apei Este marita imp gâfâire. În acest FEL cainele reuseste sa Faca vara la Marea Cantitate de Caldura.
În Respirația accelerata la om, în Timpul Muncii Sau o Altor eforturi Fizice, cantitatea de apa de îngrijire a se elimina imp plamâni Creste. Îngrijire Oamenii muncesc version conditii de temperatura ridicate pot pierde Pana la 6-10 litri de apa.

Starea si reglerea metabolismului Apei
Multi Oameni și-au puroi Intrebarea de CE Leeste sete? Setea Este semnalul lipsei de apa în organismul Celulele DIN diferite tesuturi ajung la ONU moment, dat sa Nu mai AIBA destula apa. Acest Lucru se întâmpla mai Ales vara. Celelele anunta creierul Despre lipsa Apei. La Nivel cerebral Informatia Este prelucrata si se formeaza senzatia de sete, de îngrijire a ne obligație SA BEM APA.
CAT TIMP matrimoniale sa traiasca o vietuitoare fara apa? This variza Mult de la ospecie la alta. Unele specii, cum sunt servanda molii Sau serpii au o Rezistenta Foarte mare la lipsa Apei. La FEL si camilele au o rezisenta buna la deshidratare. Insa majoritatea Animalelor Nu por suferi lipsa îndelungata a Apei. Oamenii pierduti version desert fara apa, supravietuiesc cel Mult 3 Zile.
Metabolismul Apei Este influentat de MULTE glande cu secretie interna (tiroida, glandele suprarenale, glandele genitale, pancreasul, ficatul), Dar Organul cel mai mare grijă regleaza metabolismul Apei Este hipofiza (o Glanda CE se situeaza sub creier). Hormonul lobului posterior hipofizei AL - pituitrina - provoaca o diuree puternica (Cresterea cantitatii de urina).
Scoarta creierului sunt onu Foarte lei importantă reglerea version introducerii, folosirii si eliminarii Apei DIN orgnism. Ca organ coordonator Scoarta creierului intervine version Toate aceste Procese.
Astfel viata Devine indisolubil Leghata de apa ...

Cantitatea de apa DIN componenetele lichide ale Corpului omenesc:
Plasma Sanguina         3 litri                 
Lichid interstițiale         14 litri               
DIN APA Celule              29 litri               
Procente de apa version Corpul omenesc:
Creier                                                                         75%                                  
Plamâni                                                                      80%                                  
Inima                                                                          79%                                  
Splina                                                                         75%                                  
Rinichi                                                                        82%                                  
Sange                                                                         83%                                  
Muschi                                                                       de 75%                                  

Oase                                                                           22%

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu