joi, 20 noiembrie 2014

Marea Britanie (Anglia)


Marea Britanie include (care cuprinde Anglia, Scoția și Țara Galilor) și Irlanda de Nord, și se află în largul coastei de nord-vest a Europei continentale. Este 500 km lățime și aproape 1.000 de km lungime. Cei mai apropiați vecini continentale Franța și Belgia. Acesta se află între latitudinile 50 ° nord și 60 ° Nord. Londra, capitala este aproape la fel de latitudine ca și Berlin, Vancouver și Varșovia. Marea Britanie este cea mai mare insula din Europa și opt cel mai mare din lume. Este vorba de aceeași mărime ca și Honshu cel mai mare de pe insula care alcătuiesc Japonia, și dimensiunea aproximativ de două ori de Islanda de Cuba.
Deși este la fel de aproape de Polul Nord ca estul Siberiei sau Hudson Bay Marea Britanie are un climat mai cald. În timp ce climatul britanic este foarte schimbătoare, temperaturile rareori scad sub -10º sau du-te mai sus 32º. Precipitațiile este destul de bine distribuită pe tot parcursul anului. Cele mai umede componente sunt zonele muntoase de pe Coasta de Vest. Marea Britanie este o națiune dens populate și industrializate, dar o mare parte a țării este cultivată și în jur de 10% din terenul este acoperit de protejate din punct de vedere Parcuri naționale.

OAMENI
Limba engleză este limba oficială, dar mulți oameni știu mai multe limbi. Aproximativ 20% dintre persoanele Wales vorbesc Welsh și copiii să învețe în școli. Aproximativ 80.000 de oameni in Scotia vorbesc galeza. Timp de secole persoane din străinătate s-au stabilit în Marea Britanie pentru a scăpa de persecuție sau în căutarea unui trai mai bun. Ei au adus cu ei limbilor, culturi și religii. Limbile minorităților mai larg vorbite astăzi sunt din Asia sub-continentul, dar alte limbi includ italiană, spaniolă, greacă, turcă și chineză. Comunități etnice minoritare constituie aproximativ 5% din totalul populației.

Creșterea populației în Europa de Vest este în general scăzut. Au fost 781000 nascuti vii in Marea Britanie in 1992, sau 13,5 născuți-vii la 1.000 de locuitori. Rata mortalității este ușor mai scăzut la 11 la 1.000. Prin urmare, populația este destul de stabil.Proporția persoanelor în vârstă a crescut ca rezultat al standarde mai bune de trai și de îngrijire a sănătății. Procentul de tineri asupra populației a fost în scădere. În prezent, doar 20% din oameni din Marea Britanie sunt sub vârsta de 16 ani.
Deși Marea Britanie este destul de mic în ceea ce privește suprafața de teren, are o populație mare de aproape 58 de milioane, ceea ce pe locul al 17-lea în lume. Cu o medie de 239 de oameni pe metru patrat. Km, Marea Britanie are cea mai mare densitate a populației din Europa. Cei mai mulți oameni din Marea Britanie locuiesc în orașe sau orașe. Anglia are 370 de oameni pe kmp.; Scotia are 66 Țara Galilor 139 și Irlandei de Nord 118. Londra este al 17-lea cel mai puternic populat oraș din lume, dar încă mult mai mic decât Mexico City.

Istorie și politică
Stăpânirii romane din Anglia și Țara Galilor a durat de la 43 AD la aproximativ 409. AD În următorii 600 ani au fost invazii și a tranzacțiilor de către popoarele din nordul Europei.Ultima invazie de succes a fost de normanzi în 1066. În 1172 regele Angliei sa făcut Domn din Irlanda. Unirea Anglia cu Țara Galilor și Scoția cu dus pe la unirii al Marii Britanii și Irlandei în 1801. În 1921 Irlanda a fost repartizat, Irlanda de Nord rămâne în Marea Britanie.
Marea Britanie este o democrație parlamentară. Herb Majestatea Sa Regina Elisabeta a II, care a succedat la tron în 1952, este șef de stat, cu un rol în mare parte ceremonial. Camera Comunelor și Camera
Lords, cu monarhul, cuprinde. Primul-ministru conduce guvernul și a numit miniștri. Comunelor are 651 de deputați aleși, fiecare reprezentând o circumscripție sau din zona alegerile locale, în care cetățenii de peste 18 pot vota prin vot secret, sunt ținute la ca nu cumva dată la cinci ani.

INDUSTRIE
În Marea Britanie de ulei este sursa principală de energie și Marea Britanie este în prezent cel mai mare producător nouă de țiței din lume. Industrii prelucrătoare angajat odată cel mai mare număr de persoane. Există încă o serie de companii mari din industriile producătoare sisteme electronice pentru autovehicule, industria aerospațială, chimice și. Dar compania media este destul de mic, cu 80% utilizează mai puțin de 2 persoane. Astăzi este industria de servicii, cum ar fi de copt, asigurare, reclame, program de calculator, și turismul.

AGRICULTURĂ
De la aerul Marea Britanie încă arată ca o țară agricolă. Orașe și municipii acoperă doar aproximativ 10% din terenul; aproximativ 5% este pădure și de 10% este mlăștinos dur. O mare parte din restul terenului este cultivat. Marea Britanie are una dintre industriile agricole mai eficiente din Europa. Pe partea de est a Marii Britanii agricultorilor cresc culturi arabile, cum ar fi grâu și cereale. În pajiștile umede din vest se păstrează bovine și ovine....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu