sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Londra

Capitala Marii Britanii, Londra, este una dintre cele mai frumoase capitale europene. Ea îmbină armonios trei concepte uimitoare ale timpului: antichitate, vechime şi modernism. Cartea de vizită a Londrei sunt autobuzele roşii cu două etaje, Podul Tower şi Big Ben sunt cunoscute în întreaga lume, şi mii de turiști vin aici pentru a vedea cu ochii proprii această panoramă, plimbându-se pe străzile vechi şi bucurându-se de atingerea unei poveşti adevărate ... 

Londra este atractivă pentru turiștii care au interese diferite, dar cu toate acestea, rămân fideli interesului pentru trecut, care este simţit la fiecare pas. Cel mai mare depozit de antichităţi este celebrul Muzeu Britanic (British Museum), fondat în 1763. Aici, pentru cunoscătorii culturii egiptene şi antice, este prezentată o expoziţie uimitoare – descoperirile renumiţilor arheologi englezi efectuate pe teritoriul Egiptului contemporan, Turciei şi Greciei. Pentru cei interesați de Renaştere - aici sunt colecţii de gravuri, o mare varietate de sculpturi şi cărţi rare. 

Trebuie remarcat faptul că intrarea în Muzeul Naţional Britanic este absolut gratuită! Un alt muzeu uimitor care merită vizitat este Muzeul Istoric din Londra, unde sunt expuse exponatele de lux din istoria Londrei, începând cu epoca lui Iulius Cezar, şi până la etapa actuală. Este imposibil să treceţi cu vederea sumbrul Tower - un loc unde în vremuri grele şi-au plecat capul multe personalităţi istorice celebre. Inclusiv, şi soţia regelui Henry VIII, mama reginei Elizabetei I - Anne Boleyn. Este posibil de întreprins o excursie foarte interesantă prin oraşul subteran, situat chiar sub Londra – renumitele subterane londoneze (London Dungeon), a căror istorie este de aproximativ 2000 de ani. 



După studierea celor mai întunecate pagini din istoria Angliei, nu rataţi bucuria de a admira luxul Palatelor Windsor şi Buckingham - reședința Elizabetei II. Veţi acumula impresii de nedescris vizitând celebrul muzeu de ceară a lui Madame Tussauds. Celor interesaţi de tehnologie li se recomandă să viziteze Cabaret Mechanical Theatre - muzeu antic de automate şi sculpturi mecanice, sau, Muzeul de transport din Londra. 

Cei pasionaţi de literatură şi filozofie sunt aşteptaţi la casele-muzee ale lui Freud, Dickens, şi, desigur, apartamentul lui Sherlock Holmes în Baker Street, 221b. Nu mai puţin interesantă va fi şi plimbarea prin Londra, pe străzile sale moderne. Panorama oraşului poate fi admirată de pe Roata Dracului de o înălţime de 135 metri, treceţi pe la Royal Botanical Gardens, London Aquarium şi London Planetarium. După excursiile interesante şi educaţionale, cu siguranţă veţi dori să mâncaţi. Englezii în acest sens, sunt adevăraţi cosmopoliţi.

De-a lungul secolelor, comunicând cu alte naţiuni şi culturi, englezii au acumulat cea mai bună tradiţie culinară. În cafenelele din Londra puteţi gusta bucate din India, China, Orientul Mijlociu, Caraibe. Iar pentru iubitorii de a mânca simplu şi delicios - vă recomandăm mâncăruri tradiţionale clasice engleze, care vorbesc de la sine: friptură de vită (roast beef), budincă Yorkshire (Yorkshire pudding), peşte la cuptor cu cartofi şi plante aromatice (fish & chips), Coptura ciobănească (Shepherd's Pie), fripturi suculente, o mulțime de legume şi fructe. Pentru cei care apreciază restaurante la modă „Simpson-in-the-Strand” şi" The English House " vă propun meniuri delicioase de la bucătari de renume din Anglia, inclusiv faimosul Jamie Oliver. 

În Londra sunt numeroase locuri pentru cazare - de la hoteluri de lux la hoteluri confortabile private. Iar pentru cei cărora le place viața de noapte sunt deschise numeroase localuri de divertisment, unde aveţi posibilitatea să petreceţi minunat timpul, dansând şi veselindu-vă. Teatre, muzee, piețe, ceremonii - toate acestea sunt abundente în Londra, orașul celor o sută de ceţi, care cu generozitate îşi deschide inima pentru a rămâne pentru totdeauna
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu